- Agent X nr. 838: De eindeloze dood -
(John Sinclair verhaal nr. 60)


Agent X nr. 838: De eindeloze dood


Recensie:
Goed verhaal dat niet door Jason Dark is geschreven, maar door gastauteur F. Tenkrat. Het verschil in schrijfwijze is goed te herkennen. Was Suko vaak toch een soort bediende, hier is hij opstandig en is er een echte vriendschapsrelatie. Hij drinkt zelfs alcohol!
Het verhaal gaat over Leif, de Rode, een viking die de strijd aangaat met de demon Curro. Hij moet dit helaas bekopen met de dood, maar zijn geest blijft eeuwig leven als gevolg door de vloek en een gouden helm. Dit was in de 8e eeuw. John Sinclair raakt via een medium, Hannibal Koch, die een oproep krijgt van Leif, de Rode, in contact met deze zaak en gaat op onderzoek uit. Nogmaals, goed verhaal, alhoewel het einde wat teleurstellend is, en wanneer zorgt John Sinclair nou eens dat ie altijd zijn wapens bij hem heeft!

Bijzonderheden:
Verschenen op 8 november 1978
Dit verhaal is niet door Jason Dark geschreven, maar door een gastauteur. In de 4. auflage en de Sammler Edition is dit verhaal vervangen door een verhaal dat wel door Jason Dark is geschreven.
Vertaling van Geisterjäger John Sinclair, 1. Auflage nr. 10: Der Endlose TodVOLGENDE NUMMER VAN JOHN SINCLAIR IN DE SERIE AGENT X

TERUG

HOME

© 2004 - Alle rechten voorbehouden