De website van de Nederlandse uitgaven van
spokenjager John Sinclair
TE KOOP EN TE KOOP GEVRAAGDIk heb nagenoeg alle nummers van John Sinclair in bezit. Ik mis alleen Omnibus nr. 2. Daarmee is het overzicht van de Nederlandse uitgaven, naar mijn beste weten, compleet.

Ik ben dus nog op zoek naar de Favoriet omnibussen. Heb je die, laat het me even weten via een mailtje. In principe kocht ik alles wat ik kan vinden. Helaas wegen ruimtegebrek en het feit dat ik (op één omnibus na) de series compleet heb, koop ik niet meer in, tenzij de boekjes ongelezen en er nog als nieuw uitzien. Op dit moment heb ik geen nummers meer dubbel. Een goede zoeklocatie is 2ehands boekwinkels (geen antiekboekwinkels) en natuurlijk marktplaats.nl, eBay.nl of qoop.nl.

Ook verzamel ik de serie Spook-thriller als geheel en de eigen serie van Professor Zamorra.

Nu wat gedachten over de waarde van de boekjes. In Duitsland heb ik de allereerste Gespenster-Krimi voor rond de 50 EUR verkocht zien worden op eBay. De waarde is afhankelijk van de staat van het boekje en of er bijvoorbeeld een handtekening van de schrijver op staat, alhoewel ik dat laatste persoonlijk eerder een nadeel vind. Ik reken zelf voor een boekje in gemiddelde staat, dat is gerekend aan de hand van het feit dat de boekjes gemiddeld 20 jaar oud zijn, 0,25 EUR. Boekjes die in nieuwstaat zijn, dus als het ware zo gekocht bij de kiosk, kan en prijs van 0,50 tot 0,75 EUR redelijk zijn. De allereerste Spook-thrillers of de eerste nummers van John Sinclair in zijn eigen serie, kunnen wat hoger worden getaxeerd. Bijvoorbeeld 1,00 EUR, mits in goede staat. De verhalen verschenen in Agent X zou ik ook wat hoger waarderen, bijvoorbeeld 0,50 EUR, omdat daar erg moeilijk meer is aan te komen.

De gehele Nederlands serie van de uitgaven van John Sinclair behelst 492 boekjes. Daar komen nog bij de boekjes die op dit moment worden uitgegeven in de Tulp Reeks. Ik schat de waarde van de complete gehele serie dan ook op ongeveer 400 EUR. Ik geef direct toe dat dit natte vingerwerk is. Zoals bekend is alles afhankelijk van wat een gek er voor geeft. Als iemand mij het laatste ontbrekende nummer aanbiedt, dan ben ik wel bereid om er 10 EUR voor te geven. Kortom, relativeren. Verzamelen heeft uiteindelijk niets met geld te maken. Het zou anders beleggen heten. De boekjes zijn er tenslotte om gelezen te worden. En als je een horror- en griezelliefhebber bent, dan biedt John Sinclair alles wat men zoekt!

Nog even een prijslijstje:

HOME

Bijgewerkt 29 juni 2008

© 2008 - Alle rechten voorbehouden